1. Головна
  2. Оперативна інформація

До уваги суб’єктів господарювання, що займаються виробництвом та реалізацією продуктів харчування, про дотримання режиму державного регулювання цін

    З огляду на економічну ситуацію в країні, раптове підвищення цін на продукти харчування, з метою забезпечення соціальних гарантій, у першу чергу— для малозабезпечених прошарків населення, влада міста звертається до суб’єктів господарювання, що займаються виробництвом та реалізацією продуктів харчування, не порушувати режим державного регулювання цін.

    З метою впливу на процеси ціноутворення, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.96 №1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» на території Волинської області (розпорядження голови облдержадміністрації від 16.07.2008 №249 та від 12.03.2011 №105):

     1. Запроваджено режим декларування зміни оптово-відпускних цін на борошно пшеничне вищого, першого та другого ґатунку, борошно житнє обдирне, крупи гречані, яловичину, свинину, м’ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко коров’яче питне (пастеризоване, фасоване у плівку), сир, сметану, масло вершкове, яйця курячі, цукор, олію соняшникову.

    2. Установлено граничний рівень рентабельності до собівартості виробництва:

    2.1. Борошна пшеничного вищого, першого та другого ґатунку та борошно житнього обдирного у розмірі 5 %.

    2.2. Хліба вагою більш як 500 грамів з борошна пшеничного вищого, першого і другого ґатунку та їх суміші, борошна житнього та суміші борошна пшеничного та житнього простої рецептури (борошно, дріжджі, сіль, вода без додавання цукру, жиру, інших наповнювачів), а також хліба і хлібобулочних виробів для діабетиків - у розмірі 5 %.

    3. Установлено граничний рівень рентабельності пакування (фасування) продовольчих товарів, щодо яких запроваджене державне регулювання цін (борошно, хліб, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичина, свинина і м’ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметана, масло вершкове, олія соняшникова, яйця курячі), без урахування вартості сировини у розмірі не вище 10 %.

    4. Установлено граничний рівень торговельних надбавок до оптово-відпускних цін вітчизняних виробників (митної вартості) незалежно від кількості посередників, при реалізації основних продовольчих товарів:

 № з/п

Назва продуктів

Граничний рівень торговельних (постачаль-ницько-збутових) надбавок (без урахування витрат з їх транспортування у міжміському сполученні)

Борошно пшеничне

15

Ковбасні вироби варені

15

Крупи

15

Макаронні вироби

15

Масло вершкове

15

Молоко, крім тривалого терміну зберігання, сметана

15

М’ясо птиці (крім субпродуктів)

15

Олія соняшникова

15

Свинина, яловичина

15

Сир кисломолочний до 9% включно (крім сиркових мас, сирків у шоколаді, сирів з домішками)

15

Хліб з борошна пшеничного вищого, першого і другого ґатунку та їх суміші, борошна житнього та суміші борошна пшеничного та житнього

6

Цукор-пісок

15

Яйця курячі без урахування вартості упаковки

15

    Примітка. Визначений розмір торговельних надбавок не залежить від кількості посередників

 

    Управління розвитку підприємництва та реклами міської ради (777884)