До уваги суб’єктів господарювання, що займаються виробництвом та реалізацією продуктів харчування, про дотримання режиму державного регулювання цін
З огляду на економічну ситуацію в країні, раптове підвищення цін на продукти харчування, з метою забезпечення соціальних гарантій, у першу чергу— для малозабезпечених прошарків населення, влада міста звертається до суб’єктів господарювання, що займаються виробництвом та реалізацією продуктів харчування, не порушувати режим державного регулювання цін.
З метою впливу на процеси ціноутворення, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.96 №1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» на території Волинської області (розпорядження голови облдержадміністрації від 16.07.2008 №249 та від 12.03.2011 №105):
1. Запроваджено режим декларування зміни оптово-відпускних цін на борошно пшеничне вищого, першого та другого ґатунку, борошно житнє обдирне, крупи гречані, яловичину, свинину, м’ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко коров’яче питне (пастеризоване, фасоване у плівку), сир, сметану, масло вершкове, яйця курячі, цукор, олію соняшникову.
2. Установлено граничний рівень рентабельності до собівартості виробництва:
2.1. Борошна пшеничного вищого, першого та другого ґатунку та борошно житнього обдирного у розмірі 5 %.
2.2. Хліба вагою більш як 500 грамів з борошна пшеничного вищого, першого і другого ґатунку та їх суміші, борошна житнього та суміші борошна пшеничного та житнього простої рецептури (борошно, дріжджі, сіль, вода без додавання цукру, жиру, інших наповнювачів), а також хліба і хлібобулочних виробів для діабетиків - у розмірі 5 %.
3. Установлено граничний рівень рентабельності пакування (фасування) продовольчих товарів, щодо яких запроваджене державне регулювання цін (борошно, хліб, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичина, свинина і м’ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметана, масло вершкове, олія соняшникова, яйця курячі), без урахування вартості сировини у розмірі не вище 10 %.
4. Установлено граничний рівень торговельних надбавок до оптово-відпускних цін вітчизняних виробників (митної вартості) незалежно від кількості посередників, при реалізації основних продовольчих товарів:
№ з/п
Назва продуктів | Граничний рівень торговельних (постачаль-ницько-збутових) надбавок (без урахування витрат з їх транспортування у міжміському сполученні) | |
Борошно пшеничне | 15 | |
Ковбасні вироби варені | 15 | |
Крупи | 15 | |
Макаронні вироби | 15 | |
Масло вершкове | 15 | |
Молоко, крім тривалого терміну зберігання, сметана | 15 | |
М’ясо птиці (крім субпродуктів) | 15 | |
Олія соняшникова | 15 | |
Свинина, яловичина | 15 | |
Сир кисломолочний до 9% включно (крім сиркових мас, сирків у шоколаді, сирів з домішками) | 15 | |
Хліб з борошна пшеничного вищого, першого і другого ґатунку та їх суміші, борошна житнього та суміші борошна пшеничного та житнього | 6 | |
Цукор-пісок | 15 | |
Яйця курячі без урахування вартості упаковки | 15 |
Примітка. Визначений розмір торговельних надбавок не залежить від кількості посередників
Управління розвитку підприємництва та реклами міської ради (777884)